Subsidiemogelijkheden

Koninklijke Metaalunie (www.metaalunie.nl

Wanneer een bedrijf of werkgever is aangesloten bij de Koninklijke Metaalunie, kan via die weg ook een subsidie worden aangevraagd. Vraag voor meer informatie dan de werkgever of kijk op de site van de Koninklijke Metaalunie. 

Stichting OOM (www.oom.nl

Op de site van stichting OOM kunt u onder het kopje “regelingen” lezen dat er verschillende vormen van subsidie mogelijk zijn. Bij deze vormen horen verschillende voorwaarden die op de website staan uitgewerkt. 

STAP-budget (www.rijksoverheid.nl

In principe kan elke Nederlander elk jaar 1 keer het STAP-budget aanvragen. Dit is een subsidie van € 1.000, – . U doet bij ons een vooraanmelding, daarna vraagt u het STAP-budget aan en als deze is goedgekeurd kunt u de opleiding of cursus gaan volgen. Voor meer informatie over deze stappen of over de voorwaarden kunt u kijken op https://lastechniekoost.nl/stap-budget/. Ook kunt u een mail sturen. 

Twents Fonds voor Vakmanschap (www.twentsfondsvoorvakmanschap.nl

Mocht u woonachtig zijn in Twente, dan kunt u gebruikmaken van het Twents Fonds voor Vakmanschap. Op hun website staat voor wie dit is en welke criteria er gelden om in aanmerking te komen voor dit fonds. Er wordt maximaal € 2.500, – van de opleiding of cursus vergoed. 

Gelders Vakmanschap (www.geldersvakmanschap.nl

Als u in Gelderland woont, kunt u misschien uw opleiding vergoed krijgen vanuit het Gelders Vakmanschap. Ook zij hebben een website met informatie en contactgegevens.