Lastechniek oost

Van opleiding tot bedrijfscertificering
Kennis is kwaliteit

Lasopleidingen Tig niveau 1

TIG-lassen is een veelgebruikt lasproces waarbij Argon gas gebruikt wordt. Er wordt met twee handen gewerkt: één hand bedient de toorts, de andere hand voert het toevoegdraad aan.  Het is een lasproces wat veel gebruikt wordt voor fijn werk, schoon werk, de eerste grondlaag etc, omdat het goed beheersbaar is en van hoge kwaliteit.

Lasopleiding Tig-1 is voor mensen die het Tiglassen willen leren, het is een startopleiding met een paar uurtjes theorie.

Informatie aanvragen Direct inschrijven

Bestemd voor

Lasopleiding Tig-1 is voor mensen die het Tiglassen willen leren, het is een startopleiding met een paar uurtjes theorie.

Vooropleiding is niet nodig, het is wel handig als je al wat ervaring hebt in de metaal.

Cursusomschrijving

Inhoud van de opleiding: je leert lassen, een lasmachine bedienen, de vaardigheid in beide handen wordt geoefend. Er komt wat theorieles bij zodat je wat leert over de verschillende metalen en hun eigenschappen.

Locatie en agenda

Locatie: de praktijk wordt gegeven in de bedrijfshal van Lastechniek Oost, de theorie wordt in één van de leslokalen gegeven.

Avondcursus: deze start telkens in januari en september, de duur van de cursus is 12 weken van 2 avonden per week, de maandag en de donderdagavond.

Dagcursus: ook kan deze cursus overdag gevolgd worden, waarbij je zelf het aantal dagen of dagdelen per week kunt bepalen. Na ca 2 weken fulltime, of evenzoveel dagdelen, kan examen gedaan worden.

Onafhankelijke toetsing

Het examen wordt afgenomen door het Nederlands Instituut voor Lastechniek, het diploma is internationaal erkend en geldig voor onbepaalde tijd.

Fotogalerij

  • img_gallerij_02.jpg
  • img_gallerij_01.jpg
  • DSCF0484.jpg