Lastechniek oost

Van opleiding tot bedrijfscertificering
Kennis is kwaliteit

Certificering

Kwaliteitseisen

Huidige kwaliteitseisen op lasgebied nemen toe: opdrachtgevers willen gecertificeerde lassers aan het werk zien om zo de kwaliteit van het afgeleverde werk te waarborgen. Lastechniek Oost biedt de mogelijkheid deze kwaliteit van uw bedrijf te behalen en te behouden.

Doel van de certificering

Het doel van de certificering is om de kwaliteit van het product een boost te geven. Certificering vindt dan ook geheel productgericht plaats. De lassers worden op de eigen werkplek of bij Lastechniek Oost opgeleid en getraind, specifiek voor het product en het daarbij gebruikte lasproces. De opleiding en training worden afgestemd op de ervaring van de lassers.

Certificaten

Vervolgens worden de gemaakte stukken en proeflassen onderzocht. Een erkend onafhankelijk onderzoeksbedrijf  zal de stukken destructief en non-destructief beproeven. Certificering van de lassers vindt plaats onder toezicht van een keuringsinstantie naar keuze, bijv. Lloyd’s Register. De afgegeven certificaten zijn persoonsgebonden lasserskwalificaties (LK’s). 

Lasmethodekwalificatie

Om de kwaliteit van uw bedrijf op lasgebied te waarborgen, kan een bedrijfsgebonden lasmethodekwalificatie (LMK) behaald worden.

Bij het behalen van een dergelijke bedrijfscertificering kan Lastechniek Oost u van dienst zijn.

Fotogalerij

  • img_gallerij_03.jpg
  • img_gallerij_02.jpg
  • img_gallerij_01.jpg